Penumbra: Overture | Türkçe Yama

25 Nisan 2010 Pazar


menu_logoAlacakaranlık: İlk Nota

Penumbra serisi, gerek hikâyesi, gerek oynanışı, gerekse çok düşük sistem gereksinimleri ile çok yüksek bir oyun tecrübesi sunmasıyla çok büyük oranda takdirimi kazanmış bir oyun. Ne yazık ki gereken ilgiliyi görememiş, çıkışından bu yana yıllar geçmiş olmasına rağmen kimse bu oyunun Türkçe’si var mı diye aramamış… Neyse, yaptım bir tane :)

Aslında üç oyunluk bir seri olan Penumbra (Penumbra: Overture, Penumbra: Black Plague, Penumbra: Requiem) benim de geçen senenin sonunda Steam üzerinde satışa çıkması ile tanıştığım bir seri.

Steam üzerinden orjinal olarak satın alarak tüm seriyi bir çırpıda bitirdiğim bu mükemmel oyun serisi, Lovecraft benzeri bir temaya sahip ve çok güzel işlenmiş bir hikâyesi var. Korku-Macera türünde oyunları seviyorsanız, bu oyuna kesinlikle bayılacaksınız. Ve artık tamamladığım Türkçe Yama ile oyunun o içe işleyen hikâyesini de anlayacaksınız.



Burdan indirebilirsiniz.. 


Verdiğim link torrent halinde olduğu için Utorrent programını indirin <--

İyi oyunlar


Türkçe Yama Hakkında Bilgi

  • Yama oyunu tamamen Türkçe’leştirmektedir. Yani oyun %100 Türkçe olacaktır.
  • Yamada her türlü Türkçe karakteri kullanabildim. Bu, benden değil de oyunu yapan Frictional Games‘in kaliteli bir düşünce ile oyunun dil dosyasını UTF-8 olarak kodlamasından dolayıdır.
  • Yamayı kullanabilmek için mutlaka oyuna yeni baştan başlamalısnız! Eğer oyuna İngilizce veya başka bir dilde başladıysanız, kayıtlı oyunlarınıza Türkçe devam edemezsiniz. Yamayı kurduktan sonra Türkçe oynayabilmek için yeni oyun başlatın.
  • Yamanın çevirisini ve kurulumunu ben yaptım: Tanshaydar (Tansel Altınel). Paylaşacaksanız lütfen kaynak belirtin.

Son Olarak

  • Eğer oyunu CD’den yüklediyseniz veya kaçak yollardan edindiyseniz (ki tavsiye edilmez, oyun zaten ucuz!) 1.03 Yamasını yükleyin.
  • Hırsıza yol göstermek gibi olmasın, ama Penumbra: Overture 1.0.3 crack’ini buradan indirin ve C:\Program Files\Penumbra\Episode 1\redist klasörüne atın. Eğer CD’den veya kaçak yollardan edinmediyseniz bu adımı atlayın.

Türkçe Yamayı indirebilirsiniz!

  Penumbra: Overture Türkçe Yama

İyi oyunlar!


blog.tanshaydar.com

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

http://rapidshare.com/files/406348439/Save0.sgd